ΣΑΓΗΝΗ | BAR RESTAURANT | ΠΑΡΟΣ
 

Η μελέτη του Beach Bar – Restaurant Sayini έχει ως προτεραιότητα να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του, καθώς και την επιτυχία του διαχρονικά, με το να ενσωματωθεί απόλυτα στο περιβάλλον της Αλυκής, διαφοροποιώντας παράλληλα την θέση του όσον αφορά στην ποιότητά του.

Δίνεται προτεραιότητα κατά τον σχεδιασμό, στην οργάνωση του χώρου, σε μία ελευθερία κίνησης, που διαμορφώνεται από την κίνηση των ίδιων των επισκεπτών, και θα μπορούσε να θυμίζει την ορμή της θάλασσας. Αυτό επιτυγχάνεται με διαφοροποίηση των υλικών των δαπέδων δημιουργώντας σχηματισμοὐς κατά την ροή της κίνησης, ένα κεντρικό ελεύθερο μπαρ σχεδόν “πλωτό” στον χώρο, ένα deck που ακολουθεί την υπάρχουσα καμπύλη στο όριο του υπαίθριου χώρου με την παραλία, καθώς και την χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, που προσκολλώνται σαν στρείδια στις διαμορφωμένες καμπυλωτές χαράξεις, οι οποίες σχεδιάζονται βάσει περίπου ομόκεντρων κύκλων. Η παραλία αντιμετωπίζεται σαν συνέχεια του bar-restaurant, το οποίο ξεδιπλώνεται σε στάδια, από το εσωτερικό προς τη θάλασσα, χωρίς ιδιαίτερα φυσικά εμπόδια. Ο χώρος προστατεύεται οπτικά με διάτρητα στοιχεία στην πρόσοψη, από την πλευρά του δρόμου, ενώ οριοθετείται στην παραλία με αντικείμενα τοποθετημένα ελεύθερα στην άμμο, με σκοπό την διασφάλιση μιας ψευδαίσθησης διακριτικότητας, πράγμα που συμβάλει στην αίσθηση της απόλαυσης του γεύματος.

Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν τοποθετηθεί με τρόπο, ώστε να συνενώνονται, ανάλογα με τις ανάγκες του εστιατορίου, για μία ευελιξία στην χρήση του, κατά περιόδους. Δημιουργούνται γωνιές με μεγάλα τραπέζια για την εξασφάλιση μιας σχετικής ιδιωτικότητας, κατά περίπτωση, ή για τις ανάγκες κάποιου ιδιαίτερου event. Η διακόσμηση έχει περιοριστεί σε γήινα χρώματα και κατά το δυνατόν φυσικά υλικά, όπως ξύλινες επιφάνειες, ενώ οι ομπρέλες προς το σούρουπο κλείνουν εντελώς, ώστε να επιτρέπουν την απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα από κάθε σημείο του χώρου, αλλά κυρίως από τον χώρο του deck της παραλίας. Έμφαση δίνεται στους διαδρόμους κυκλοφορίας, με στόχο την δημιουργία άνεσης και την αποφυγή της αίσθησης του εγκλωβισμού.

Credits:
Επαγγελματική επίπλωση: K2 Contract Furniture
Concept-Design: Nένια Γιανναράκη. Architect – Interior Designer
Ny Architects | Architectural & Interior Design
Products used